Classification
Víno s chráneným označením pôvodu, akostné víno, červené, suché
Taste and sensory attributes
Fialovo červená farba. Charakteristická vôňa s tónmi bobuľového ovocia, kvetín a byliniek. Svieža chuť so živou trieslovinou a stredne plným telom. V korenistom závere stopa jadrovín a makového koláča.
Wine serving
Pri teplote 16-18°C v kalichoch na červené vína s objemom 500-650 m
Bottle maturation
2-4 roky
Wine growing region
Nitrianska vinohradnícka oblasť
Winemaking village
Čajkov
Vineyard
Kruhy
Year of planting
Soil
ťažká, ílovitohlinitá, vysoký obsah tufu
Date of harvest
19. October 2021
Sugar content at harvest
20,0 °NM
Alcohol
11,0 % obj.
Residual sugar
5,40 g.l-1
Acid content
5,56 g.l-1
Meal suggestion
Domáce barbecue
Objem fľaše
0,75 l