Classification

Víno s chráneným označením pôvodu, akostné víno, červené, suché

Taste and sensory attributes

Vôňa plná čučoriedok, černíc a kvalitnej horkej čokolády. Chuť je sladkastá s tónmi vanilky a škorice.

Wine serving

Pri teplote 16 – 18 °C v kalichoch na červené vína typu „bordeaux“ s objemom 500 – 650 ml. Pre komplexné otvorenie vône a chuti odporúčame dekantáciu do karafy

Bottle maturation

1-6 rokov

Wine growing region

Nitrianska vinohradnícka oblasť

Winemaking village

Čajkov

Vineyard

Kruhy

Year of planting

2008

Soil

ťažká, ílovitohlinitá, vysoký obsah tufu

Date of harvest

15. September 2022

Sugar content at harvest

22,0  °NM

Alcohol

11,5  % obj.

Residual sugar

4,90  g.l-1

Acid content

4,75  g.l-1

Meal suggestion

Dusené hovädzie líčka na víne s koreňovou zeleninou a šípkovou omáčkou

Objem fľaše

0,75 l