Classification
Víno s chráneným označením pôvodu, akostné víno, červené, suché
Taste and sensory attributes
Vôňa plná čučoriedok, černíc a kvalitnej horkej čokolády. Chuť je sladkastá s tónmi vanilky a škorice.
Wine serving
Pri teplote 16 – 18 °C v kalichoch na červené vína typu „bordeaux“ s objemom 500 – 650 ml. Pre komplexné otvorenie vône a chuti odporúčame dekantáciu do karafy
Bottle maturation
1-6 rokov
Wine growing region
Nitrianska vinohradnícka oblasť
Winemaking village
Čajkov
Vineyard
Kruhy
Year of planting
Soil
ťažká, ílovitohlinitá, vysoký obsah tufu
Date of harvest
15. September 2022
Sugar content at harvest
22,0 °NM
Alcohol
11,5 % obj.
Residual sugar
4,90 g.l-1
Acid content
4,75 g.l-1
Meal suggestion
Dusené hovädzie líčka na víne s koreňovou zeleninou a šípkovou omáčkou
Objem fľaše
0,75 l