Classification

Víno s chráneným označením pôvodu, akostné víno, červené, suché

Wine serving

Pri teplote 16 – 18 °C v kalichoch na červené vína typu „bordeaux“ s objemom 500 – 650 ml. Pre komplexné otvorenie vône a chuti odporúčame dekantáciu do karafy

Bottle maturation

4-15 rokov

Wine growing region

Nitrianska vinohradnícka oblasť

Winemaking village

Čajkov a Drženice

Vineyard

Kruhy a Baričky

Year of planting

2003 2008

Soil

ťažká, ílovitohlinitá, vysoký obsah tufu

Date of harvest

26. September 2018

Sugar content at harvest

28,0  °NM

Alcohol

14,0  % obj.

Residual sugar

4,80  g.l-1

Acid content

5,43  g.l-1

Meal suggestion

Dusené hovädzie líčka na víne s koreňovou zeleninou a šípkovou omáčkou

Objem fľaše

3,0  l