Classification

Víno s chráneným označením pôvodu, akostné víno, červené, suché

Taste and sensory attributes

Vo vôni dominuje kôstkové ovocie, čučoriedky s tónmi višní v čokoláde. Bohatá chuť postavená na ovocí s tónmi sladkého drievka, vanilky a škorice. Mäkké taníny a sladší, termický záver.

Wine serving

Pri teplote 16 – 18 °C v kalichoch na červené vína typu „bordeaux“ s objemom 500 – 650 ml. Pre komplexné otvorenie vône a chuti odporúčame dekantáciu do karafy

Bottle maturation

4-12 rokov

Wine growing region

Nitrianska vinohradnícka oblasť

Winemaking village

Čajkov

Vineyard

Kruhy

Year of planting

2008

Soil

ťažká, ílovitohlinitá, vysoký obsah tufu

Date of harvest

26. September 2018

Sugar content at harvest

28,0  °NM

Alcohol

15,0  % obj.

Residual sugar

5,60  g.l-1

Acid content

5,02  g.l-1

Meal suggestion

Sviečková z jeleňa na smotane s domácou žemľovou knedľou

Objem fľaše

0,75 l