Classification
Víno s chráneným označením pôvodu, akostné víno, červené, suché
Taste and sensory attributes
Výrazná, korenistá vôňa s nádychom čiernych ríbezlí a čučoriedok. Pikantná chuť so sladšími tanínmi a jemnou perličkou.
Wine serving
Pri teplote 16-18 °C v kalichoch na červené vína tvaru s objemom 500 – 650 ml
Bottle maturation
1-4 roky
Wine growing region
Nitrianska vinohradnícka oblasť
Winemaking village
Drženice
Vineyard
Baričky
Year of planting
Soil
ťažká, ílovitá pôda
Date of harvest
11. October 2021
Sugar content at harvest
22,0 °NM
Alcohol
12,5 % obj.
Residual sugar
4,90 g.l-1
Acid content
5,68 g.l-1
Meal suggestion
Pečená domáca hydina s červenou kapustou
Objem fľaše
0,75 l