Classification
Víno s chráneným označením pôvodu, akostné víno, červené, suché
Taste and sensory attributes
Sýta rubínovočervená farba. Viacvrstvová aromatika s tónmi horkej čokolákady, nugátu a drobného bobuľového ovocia. V chuti nájdeme zrelé čerešne, čučoriedky a jemný závan tabakového listu. Dochuť je mimoriadne dlhá s nasladlým záverom.
Wine serving
Pri teplote 16 – 18 °C v kalichoch na červené vína typu „bordeaux“ s objemom 500 – 650 ml. Pre komplexné otvorenie vône a chuti odporúčame dekantáciu do karafy
Bottle maturation
4-20 rokov
Wine growing region
Nitrianska vinohradnícka oblasť
Winemaking village
Čajkov a Drženice
Vineyard
Kruhy a Baričky
Year of planting
Date of harvest
26. September 2018
23. October 2018
6. November 2018
Sugar content at harvest
28,0 a 26,0 °NM
Alcohol
14,0 % obj.
Residual sugar
4,80 g.l-1
Acid content
5,43 g.l-1
Objem fľaše
0,75 l