Classification

Víno s chráneným označením pôvodu, akostné víno, červené, suché

Taste and sensory attributes

Sýta rubínovočervená farba. Viacvrstvová aromatika s tónmi horkej čokolákady, nugátu a drobného bobuľového ovocia. V chuti nájdeme zrelé čerešne, čučoriedky a jemný závan tabakového listu. Dochuť je mimoriadne dlhá s nasladlým záverom.

Wine serving

Pri teplote 16 – 18 °C v kalichoch na červené vína typu „bordeaux“ s objemom 500 – 650 ml. Pre komplexné otvorenie vône a chuti odporúčame dekantáciu do karafy

Bottle maturation

4-20 rokov

Wine growing region

Nitrianska vinohradnícka oblasť

Winemaking village

Čajkov a Drženice

Vineyard

Kruhy a Baričky

Year of planting

2003 2008

Date of harvest

26. September 2018
23. October 2018
6. November 2018

Sugar content at harvest

28,0 a 26,0  °NM

Alcohol

14,0  % obj.

Residual sugar

4,80  g.l-1

Acid content

5,43  g.l-1

Objem fľaše

0,75 l