Classification
Víno s chráneným označením pôvodu, akostné víno, biele, suché
Taste and sensory attributes
Klasický suchý vlašák. Nenápadný vo vôni, jabĺčkovo – orieškový v chuti. Ľahké telo s harmonickou kyselinkou a sviežim grepovo horkastým záverom.
Wine serving
Pri teplote 8-10 °C v kalichoch na biele vína s objemom 300 – 370 ml
Bottle maturation
1-3 roky
Wine growing region
Nitrianska vinohradnícka oblasť
Winemaking village
Čajkov
Vineyard
Kruhy
Year of planting
Soil
ťažká, ílovitohlinitá, vysoký obsah tufu
Date of harvest
28. September 2022
Sugar content at harvest
20,0 °NM
Alcohol
11,0 % obj.
Residual sugar
1,90 g.l-1
Acid content
6,49 g.l-1
Meal suggestion
Cibuľovo – slaninový koláč
Objem fľaše
0,75 l