Classification
Víno s chráneným označením pôvodu, akostné víno, červené, suché
Taste and sensory attributes
Iskrivá rubínovo červená farba. Intenzívna a vyzretá vôňa šípkovej marmelády a čerešňovej zaváraniny. Vo väčšom kalichu aj nádych bieleho korenia a marcipánu. Zamatová chuť s integrovanými trieslovinami. Bylinkovo mandľový záver.
Wine serving
Pri teplote 16-18 °C v kalichoch na červené vína tvaru „burgunder“ s objemom 500 – 650 ml.
Bottle maturation
3-10 rokov
Wine growing region
Nitrianska vinohradnícka oblasť
Winemaking village
Drženice
Vineyard
Baričky
Year of planting
Soil
ťažká, ílovitá pôda
Date of harvest
23. October 2018
Sugar content at harvest
26,0 °NM
Alcohol
14,5 % obj.
Residual sugar
3,60 g.l-1
Acid content
5,61 g.l-1
Meal suggestion
Divinový guláš s domácim zemiakovým chlebom
Objem fľaše
0,75 l
Denník vinára
Frankovka modrá vyzrievala viac ako 18 mesiacov v drevených sudoch.