Classification
Víno s chráneným označením pôvodu, akostné víno, červené, suché
Taste and sensory attributes
Iskrivá rubínovo červená farba. Intenzívna a vyzretá vôňa šípkovej marmelády a čerešňovej zaváraniny. Vo väčšom kalichu aj nádych bieleho korenia a marcipánu. Zamatová chuť s integrovanými trieslovinami. Bylinkovo mandľový záver.
Wine serving
Pri teplote 16-18 °C v kalichoch na červené vína tvaru „burgunder“ s objemom 500 – 650 ml.
Bottle maturation
2-6 rokov
Wine growing region
Nitrianska vinohradnícka oblasť
Winemaking village
Drženice
Vineyard
Baričky
Year of planting
Soil
ťažká, ílovitá pôda
Date of harvest
17. October 2022
Sugar content at harvest
22,0 °NM
Alcohol
12,0 % obj.
Residual sugar
1,80 g.l-1
Acid content
5,30 g.l-1
Meal suggestion
Pečená bravčová krkovička s červenou kapustou a domácou knedľou
Objem fľaše
0,75 l