Classification

Víno s chráneným označením pôvodu, akostné víno, biele, suché

Taste and sensory attributes

Vážny suchý vlašák s vôňou rozkvitnutej lúky, zrelých jabĺčok a limetky. Plné telo vyzdvihnuté harmóniou zvyškového cukru a sviežej kyselinky. Elegantné pitie, ktoré poteší aj o pár rokov.

Wine serving

Pri teplote 9-11 °C v kalichoch na biele vína s objemom 300 – 370 ml

Bottle maturation

1-5 rokov

Wine growing region

Nitrianska vinohradnícka oblasť

Winemaking village

Čajkov

Vineyard

Kruhy

Year of planting

2008

Soil

ťažká, ílovitohlinitá, vysoký obsah tufu

Date of harvest

5. October 2022

Sugar content at harvest

21,5  °NM

Alcohol

11,5  % obj.

Residual sugar

1,90  g.l-1

Acid content

6,50  g.l-1

Meal suggestion

Pečený pstruh s krustou z vlašských orechov

Objem fľaše

0,75 l