Classification
Víno s chráneným označením pôvodu, akostné víno, biele, suché
Taste and sensory attributes
Intenzívna vôňa tropického ovocia, sušených marhúľ a tónov vanilkového struku. Chuť kopírujúca aromatický profil s pevnou minerálnou kyselinkou.
Wine serving
Pri teplote 9-11 °C v kalichoch na biele vína s objemom 300 – 370 ml
Bottle maturation
1-7 rokov
Wine growing region
Nitrianska vinohradnícka oblasť
Winemaking village
Čajkov
Vineyard
Kruhy
Year of planting
Soil
ťažká, ílovitohlinitá, vysoký obsah tufu
Date of harvest
5. October 2022
Sugar content at harvest
22,0 °NM
Alcohol
12,0 % obj.
Residual sugar
1,60 g.l-1
Acid content
6,49 g.l-1
Meal suggestion
Pstruh lososovitý na bylinkách
Objem fľaše
0,75 l