Classification
Víno s chráneným označením pôvodu, akostné víno, červené, suché
Taste and sensory attributes
Vo vôni dominuje kôstkové ovocie, čučoriedky s tónmi višní v čokoláde. Bohatá chuť postavená na ovocí s tónmi sladkého drievka, vanilky a škorice. Mäkké taníny a sladší, termický záver.
Wine serving
Pri teplote 16 – 18 °C v kalichoch na červené vína typu „bordeaux“ s objemom 500 – 650 ml. Pre komplexné otvorenie vône a chuti odporúčame dekantáciu do karafy
Bottle maturation
4-12 rokov
Wine growing region
Nitrianska vinohradnícka oblasť
Winemaking village
Čajkov
Vineyard
Kruhy
Year of planting
Soil
ťažká, ílovitohlinitá, vysoký obsah tufu
Date of harvest
26. September 2018
Sugar content at harvest
28,0 °NM
Alcohol
15,0 % obj.
Residual sugar
5,60 g.l-1
Acid content
5,02 g.l-1
Meal suggestion
Sviečková z jeleňa na smotane s domácou žemľovou knedľou
Objem fľaše
1,5 l