Classification
Víno s chráneným označením pôvodu, akostné víno, červené, suché
Taste and sensory attributes
Tmavo rubínová farba s odleskom pomarančovej kôry. Bohatá a intenzívna vôňa čerešní, sliviek, čiernych ríbezlí a kakaa. V chuti dominujú primárne tóny kôstkového ovocia s jemnou aciditou a integrovanými tanínmi. Hladký a svieži záver vína, ktoré je pripravené na pitie.
Wine serving
Pri teplote 15-17 °C v kalichoch na červené vína tvaru „burgunder“ s objemom 500 – 650 ml
Bottle maturation
4-15 rokov
Wine growing region
Nitrianska vinohradnícka oblasť
Winemaking village
Čajkov
Vineyard
Kruhy
Year of planting
Soil
ťažká, ílovitohlinitá, vysoký obsah tufu
Date of harvest
9. October 2018
Sugar content at harvest
26,0 °NM
Alcohol
15,5 % obj.
Residual sugar
4,90 g.l-1
Acid content
5,31 g.l-1
Meal suggestion
Divinový tatarák s hriankami
Objem fľaše
0,75 l