Klasifikácia

Víno s chráneným označením pôvodu, akostné víno, červené, suché

Servis vína

Pri teplote 16 – 18 °C v kalichoch na červené vína typu „bordeaux“ s objemom 500 – 650 ml. Pre komplexné otvorenie vône a chuti odporúčame dekantáciu do karafy

Fľašová zrelosť

4-15 rokov

Vinohradnícka oblasť

Nitrianska vinohradnícka oblasť

Vinohradnícka obec

Čajkov a Drženice

Hon

Kruhy a Baričky

Rok výsadby vinohradu

2003 2008

Pôda

ťažká, ílovitohlinitá, vysoký obsah tufu

Dátum zberu hrozna

26. septembra 2018

Cukornatosť pri zbere

28,0 °NM

Alkohol

14,0 % obj.

Obsah zvyškového cukru

4,80 g.l-1

Obsah kyselín

5,43 g.l-1

Odporúčanie k jedlu

Dusené hovädzie líčka na víne s koreňovou zeleninou a šípkovou omáčkou

Objem fľaše

0,75 l