Centrum ochrany osobných údajov

◄ Späť na Centrum ochrany osobných údajov

Súhlasy



Prehľad

Všeobecné obchodné podmienky pre našich zákazníkov:

Podmienky pre dopravu tovaru


Zásady ochrany osobných údajov

Kto sme

Adresa našej webovej stránky je: http://vinonichta.sk

Aké osobné údaje získavame a prečo ich zbierame

Komentáre

Keď návštevníci zanechajú komentáre na našich stránkach, zhromažďujeme údaje uvedené vo formulári komentárov a tiež adresu IP návštevníka a reťazec klienta Vášho prehliadača, ktorý nám pomôže rozpoznaťprípadný spam.

Ide o anonymizovaný reťazec vytvorený z vašej e-mailovej adresy (nazývaný aj hash), ktorý sa môže poskytnúť službe Gravatar a zistiť tak, či ju používate. Pravidlá ochrany osobných údajov služby Gravatar nájdete na stránke: https://automattic.com/privacy/. Po schválení Vášho komentára je váš profilový obrázok viditeľný pre verejnosť v obsahu vášho komentára.

Multimédiá

Pri nahrávaní obrázkov na webovú stránku by ste sa mali vyhnúť nahrávaniu obrázkov s EXIF GPS údajmi o polohe. Návštevníci webu môžu stiahnuť a zobraziť akékoľvek údaje o polohe z obrázkov.

Kontaktné formuláre

Cookies

Ak ponecháte komentár na našich stránkach, môžete si zvoliť, či si prajete ukladať svoje meno, e-mailovú adresu a webovú stránku do súborov cookie. Súbory Cookie slúžia pre Vaše pohodlie, aby ste v budúcnosti nemuseli vypĺňať vaše údaje znova, keď budete chcieť zanechať ďalší komentár. Na našej stránke uchovávame súbory Cookies po dobu jedného roka.

Ak máte na našej stránke účet a prihlásite sa, nastavujeme dočasný súbor cookie na zistenie, či váš prehliadač prijíma súbory cookie. Tento súbor cookie neobsahuje žiadne osobné údaje a po zatvorení prehliadača sa odstráni.

Keď sa prihlásite, na našej stránke nastavujeme niekoľko súborov cookie na uloženie vašich prihlasovacích informácií a výber užívateľskej obrazovky. Prihlasovacie súbory cookie trvajú dva dni a súbory cookie o obrazovke uchovávame po dobu jedeného roka. Ak vyberiete možnosť „Zapamätať si“, vaše prihlásenie a prihlasovacie údaje budú uchované po dobu dvoch týždňov. Ak sa odhlásite zo svojho účtu, prihlasovacie súbory cookie budú odstránené.

Ak upravujete alebo publikujete článok, v prehliadači sa uloží ďalší súbor cookie. Tento súbor cookie neobsahuje žiadne osobné údaje a jednoducho označuje ID číslo príspevku k článku, ktorý ste práve zverejnili alebo upravili. Platnosť vyprší po 1 dni.

Vložený obsah z iných webových stránok

Články na tejto stránke môžu obsahovať vložený obsah (napríklad videá, obrázky, články atď.). Vložený obsah z iných webových stránok sa správa rovnako, ako keby návštevník navštívil inú webovú stránku.

Naše webové stránky môžu zhromažďovať o vás údaje, používať súbory cookie, vkladať ďalšie sledovanie treťou stranou a monitorovať interakciu s týmto vloženým obsahom vrátane sledovania interakcie s vloženým obsahom, ak máte účet a ste prihlásení na danú webovú stránku.

Analytika

S kým zdieľame vaše údaje

Naše údaje zdieľame s firmou Google Analytics, z dôvodu lepšej identifikácie správania používateľa / návštevníka našej stránky. V tomto procese však nie sú zdieľané osobné údaje iba anonymizované identifikačné údaje.

V prípade, že odoberáte náš newsletter (odber noviniek) a prihlásili ste sa k tomuto odberu, Váš email zdieľame so službou Smart Emailing. Počas Vášho prihlásenia k odberu noviniek ste nám udelili súhlas s uchovaním Vašej emailovej adresy v službe Smart Emailing, súhlas môžete jednoducho zrušiť prostredníctvom emailu, ktorý ste obdržali pri prihlasovaní k odberu noviniek. Ak už tento email vo svojej schránke nemáte, môžete nás jednoducho kontaktovať vyplnením formulára na našej kontaktnej stránke.

Ako dlho uchovávame vaše údaje

Ak zanecháte komentár, komentár a jeho metadáta sa uchovávajú na dobu neurčitú. Tieto údaje sú uchovávane na dobu neurčitú z dôvodu, že poskytujú stránke rozpoznať a schváliť akékoľvek ďalšie komentáre automaticky namiesto toho, aby sme vaše ďalšie komentáre držali vo fronte na schválenie a neboli tak publikované okamžite.

Aké práva máte nad svojimi údajmi

Ak máte účet na našej stránke alebo máte uchované pripomienky k stránke vo svojom prehliadači, môžete požiadať o zaslanie exportovaného súboru osobných údajov, ktoré o vás na našej stránke uchovávame, vrátane všetkých údajov, ktoré ste nám poskytli. Môžete tiež požiadať o vymazanie akýchkoľvek osobných údajov, ktoré o vás uchovávame. Okrem údajov, ktoré sme povinní uchovávať z administratívnych, právnych alebo bezpečnostných dôvodov.

Kam posielame vaše údaje

Komentáre návštevníkov môžeme skontrolovať prostredníctvom automatizovanej služby na detekciu nevyžiadanej pošty.

Rozsah spracovávaných údajov

Naša stránka http://vinonichta.sk uchováva Vaše osobné údaje, v prípade, že ste našimi zákazníkmi a zaregistrovali ste sa cez internetový obchod.

O registrovaných užívateľoch uchovávame nasledovné informácie, ktoré sú povinné v prípade, že ste zákazník nášho obchodu:

– Meno a priezvisko
– Email

Fakturačná adresa zákazníka:
– Krstné meno
– priezvisko
– adresa
– mesto
– PSČ
– telefón

Dodacia adresa zákazníka:
– Krstné meno
– priezvisko
– adresa
– mesto
– PSČ

  • Tieto údaje sú uchovávané v elektronickej podobe. V prípade, že si po ukončení spolupráce želáte vymazať vaše údaje, požiadajte nás o to e-mailom alebo sa prihláste do svojho účtu na našej stránke. Vo svojom profile nájdete v časti DETAILY ÚČTU možnosť, zmazať svoj účet. Vaše údaje budú nezvratne vymazané.
  • Odoslaním elektronickej objednávky klient (dotknutá osoba) vstupuje do obchodného vzťahu s prevádzkovateľom a udeľuje mu v súlade so zákonom č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov, v znení neskorších predpisov, súhlas so spracúvaním svojich osobných údajov uvedených v objednávke za vyššie uvedeným účelom, a to až do písomného odvolania takéhoto súhlasu. Poskytnutie osobných údajov je dobrovoľné

Dodatočné informácie

Ako chránime vaše údaje

Prenos údajov je zabezpečený šifrovaním,

  • údaje sú uložené v zabezpečenej databáze s potrebou autorizovaného prístupu, ktorú chránime pred poškodením, zničením, stratou alebo zneužitím,
  • všetci naši pracovníci, ktorí prídu s údajmi do styku, boli náležite poučení o korektnom zaobchádzaní s týmito údajmi,
  • vaše osobné údaje nesprístupňujeme, nezverejňujeme a neposkytujeme tretím stranám, okrem tretích strán uvedených nižšie a jedine v prípadoch taxatívne určených zákonom – orgány štátnej správy pre účely vyšetrovania a vykonávania kontroly.

Z akých tretích strán získavame údaje

Údaje na našich strákach nezverejňujeme a neposkytujeme žiadnym tretím stranám.

V prípade, že ste súhlasili s odberom noviniek a vyplnili ste váš email vo formulári pre prihlásenie k odberu, vašu emailovú adresu uchovávame u nášho partnera, Smart Emailing, pre email marketing.

Aké máme procesy pri úniku dát

V prípade, že dôjde k zisteniu, že došlo k úniku osobných údajov z našich webových stránok, nahlasujeme únik takýchto osobných údajov na úrade na ochranu osobných údajov  prostredníctvom osnamovacieho formulára na stránkach úradu: https://dataprotection.gov.sk/uoou/sk/dp/dp-breach

Bezpečnosť platobných operácií

Pri objednávke, pri bankovom prevode nezadávajte žiadne informácie, ktoré by sa priamo týkali práce s peniazmi na vašich účtoch. Všetky platby sú realizované podľa vašich preferencií – v hotovosti, vkladom na účet, alebo bezhotovostne internetovým bankovníctvom. Pri platbe prostredníctvom internetového bankovníctva neprichádzame do styku s vašimi platobnými údajmi, ktoré však spracováva banka prostredníctvom zabezpečených stránok banky.

Na prezeranie obsahu tejto stránky musíte mať 18 alebo viac rokov.
Máte 18 alebo viac rokov?

To view the content of this page you must be 18 years old or over.
Are you 18 years old or over?