Centrum ochrany osobných údajov

◄ Späť na Centrum ochrany osobných údajov

Súhlasy



Prehľad

Všeobecné obchodné podmienky pre našich zákazníkov:

Podmienky pre dopravu tovaru


Zásady ochrany osobných údajov

Kto sme

Adresa našej webovej stránky je: https://vinonichta.sk

Aké osobné údaje získavame a prečo ich zbierame

Komentáre

Keď návštevníci zanechajú komentáre na našich stránkach, zhromažďujeme údaje uvedené vo formulári komentárov a tiež adresu IP návštevníka a reťazec klienta Vášho prehliadača, ktorý nám pomôže rozpoznaťprípadný spam.

Ide o anonymizovaný reťazec vytvorený z vašej e-mailovej adresy (nazývaný aj hash), ktorý sa môže poskytnúť službe Gravatar a zistiť tak, či ju používate. Pravidlá ochrany osobných údajov služby Gravatar nájdete na stránke: https://automattic.com/privacy/. Po schválení Vášho komentára je váš profilový obrázok viditeľný pre verejnosť v obsahu vášho komentára.

Multimédiá

Pri nahrávaní obrázkov na webovú stránku by ste sa mali vyhnúť nahrávaniu obrázkov s EXIF GPS údajmi o polohe. Návštevníci webu môžu stiahnuť a zobraziť akékoľvek údaje o polohe z obrázkov.

Kontaktné formuláre

Cookies

Ak ponecháte komentár na našich stránkach, môžete si zvoliť, či si prajete ukladať svoje meno, e-mailovú adresu a webovú stránku do súborov cookie. Súbory Cookie slúžia pre Vaše pohodlie, aby ste v budúcnosti nemuseli vypĺňať vaše údaje znova, keď budete chcieť zanechať ďalší komentár. Na našej stránke uchovávame súbory Cookies po dobu jedného roka.

Ak máte na našej stránke účet a prihlásite sa, nastavujeme dočasný súbor cookie na zistenie, či váš prehliadač prijíma súbory cookie. Tento súbor cookie neobsahuje žiadne osobné údaje a po zatvorení prehliadača sa odstráni.

Keď sa prihlásite, na našej stránke nastavujeme niekoľko súborov cookie na uloženie vašich prihlasovacích informácií a výber užívateľskej obrazovky. Prihlasovacie súbory cookie trvajú dva dni a súbory cookie o obrazovke uchovávame po dobu jedeného roka. Ak vyberiete možnosť „Zapamätať si“, vaše prihlásenie a prihlasovacie údaje budú uchované po dobu dvoch týždňov. Ak sa odhlásite zo svojho účtu, prihlasovacie súbory cookie budú odstránené.

Ak upravujete alebo publikujete článok, v prehliadači sa uloží ďalší súbor cookie. Tento súbor cookie neobsahuje žiadne osobné údaje a jednoducho označuje ID číslo príspevku k článku, ktorý ste práve zverejnili alebo upravili. Platnosť vyprší po 1 dni.

Vložený obsah z iných webových stránok

Články na tejto stránke môžu obsahovať vložený obsah (napríklad videá, obrázky, články atď.). Vložený obsah z iných webových stránok sa správa rovnako, ako keby návštevník navštívil inú webovú stránku.

Naše webové stránky môžu zhromažďovať o vás údaje, používať súbory cookie, vkladať ďalšie sledovanie treťou stranou a monitorovať interakciu s týmto vloženým obsahom vrátane sledovania interakcie s vloženým obsahom, ak máte účet a ste prihlásení na danú webovú stránku.

Analytika

S kým zdieľame vaše údaje

Naše údaje zdieľame s firmou Google Analytics, z dôvodu lepšej identifikácie správania používateľa / návštevníka našej stránky. V tomto procese však nie sú zdieľané osobné údaje iba anonymizované identifikačné údaje.

V prípade, že odoberáte náš newsletter (odber noviniek) a prihlásili ste sa k tomuto odberu, Váš email zdieľame so službou Smart Emailing. Počas Vášho prihlásenia k odberu noviniek ste nám udelili súhlas s uchovaním Vašej emailovej adresy v službe Smart Emailing, súhlas môžete jednoducho zrušiť prostredníctvom emailu, ktorý ste obdržali pri prihlasovaní k odberu noviniek. Ak už tento email vo svojej schránke nemáte, môžete nás jednoducho kontaktovať vyplnením formulára na našej kontaktnej stránke.

Ako dlho uchovávame vaše údaje

Ak zanecháte komentár, komentár a jeho metadáta sa uchovávajú na dobu neurčitú. Tieto údaje sú uchovávane na dobu neurčitú z dôvodu, že poskytujú stránke rozpoznať a schváliť akékoľvek ďalšie komentáre automaticky namiesto toho, aby sme vaše ďalšie komentáre držali vo fronte na schválenie a neboli tak publikované okamžite.

Aké práva máte nad svojimi údajmi

Ak máte účet na našej stránke alebo máte uchované pripomienky k stránke vo svojom prehliadači, môžete požiadať o zaslanie exportovaného súboru osobných údajov, ktoré o vás na našej stránke uchovávame, vrátane všetkých údajov, ktoré ste nám poskytli. Môžete tiež požiadať o vymazanie akýchkoľvek osobných údajov, ktoré o vás uchovávame. Okrem údajov, ktoré sme povinní uchovávať z administratívnych, právnych alebo bezpečnostných dôvodov.

Kam posielame vaše údaje

Komentáre návštevníkov môžeme skontrolovať prostredníctvom automatizovanej služby na detekciu nevyžiadanej pošty.

Rozsah spracovávaných údajov

Naša stránka https://vinonichta.sk uchováva Vaše osobné údaje, v prípade, že ste našimi zákazníkmi a zaregistrovali ste sa cez internetový obchod.

O registrovaných užívateľoch uchovávame nasledovné informácie, ktoré sú povinné v prípade, že ste zákazník nášho obchodu:

– Meno a priezvisko
– Email

Fakturačná adresa zákazníka:
– Krstné meno
– priezvisko
– adresa
– mesto
– PSČ
– telefón

Dodacia adresa zákazníka:
– Krstné meno
– priezvisko
– adresa
– mesto
– PSČ

  • Tieto údaje sú uchovávané v elektronickej podobe. V prípade, že si po ukončení spolupráce želáte vymazať vaše údaje, požiadajte nás o to e-mailom alebo sa prihláste do svojho účtu na našej stránke. Vo svojom profile nájdete v časti DETAILY ÚČTU možnosť, zmazať svoj účet. Vaše údaje budú nezvratne vymazané.
  • Odoslaním elektronickej objednávky klient (dotknutá osoba) vstupuje do obchodného vzťahu s prevádzkovateľom a udeľuje mu v súlade so zákonom č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov, v znení neskorších predpisov, súhlas so spracúvaním svojich osobných údajov uvedených v objednávke za vyššie uvedeným účelom, a to až do písomného odvolania takéhoto súhlasu. Poskytnutie osobných údajov je dobrovoľné

Dodatočné informácie

Ako chránime vaše údaje

Prenos údajov je zabezpečený šifrovaním,

  • údaje sú uložené v zabezpečenej databáze s potrebou autorizovaného prístupu, ktorú chránime pred poškodením, zničením, stratou alebo zneužitím,
  • všetci naši pracovníci, ktorí prídu s údajmi do styku, boli náležite poučení o korektnom zaobchádzaní s týmito údajmi,
  • vaše osobné údaje nesprístupňujeme, nezverejňujeme a neposkytujeme tretím stranám, okrem tretích strán uvedených nižšie a jedine v prípadoch taxatívne určených zákonom – orgány štátnej správy pre účely vyšetrovania a vykonávania kontroly.

Z akých tretích strán získavame údaje

Údaje na našich strákach nezverejňujeme a neposkytujeme žiadnym tretím stranám.

V prípade, že ste súhlasili s odberom noviniek a vyplnili ste váš email vo formulári pre prihlásenie k odberu, vašu emailovú adresu uchovávame u nášho partnera, Smart Emailing, pre email marketing.

Aké máme procesy pri úniku dát

V prípade, že dôjde k zisteniu, že došlo k úniku osobných údajov z našich webových stránok, nahlasujeme únik takýchto osobných údajov na úrade na ochranu osobných údajov  prostredníctvom osnamovacieho formulára na stránkach úradu: https://dataprotection.gov.sk/uoou/sk/dp/dp-breach

Bezpečnosť platobných operácií

Pri objednávke, pri bankovom prevode nezadávajte žiadne informácie, ktoré by sa priamo týkali práce s peniazmi na vašich účtoch. Všetky platby sú realizované podľa vašich preferencií – v hotovosti, vkladom na účet, alebo bezhotovostne internetovým bankovníctvom. Pri platbe prostredníctvom internetového bankovníctva neprichádzame do styku s vašimi platobnými údajmi, ktoré však spracováva banka prostredníctvom zabezpečených stránok banky.

Chcem zľavu 10%
×

Newsletter

Prihláste sa na odber noviniek a získajte 10% na prvý nákup