Po krátkej odmlke vám opäť prinášame obľúbený pestovateľský sekt z našej jedinečnej Peseckej leánky.
Hrozno na výrobu sektu bolo zbierané pri cukornatosti 19,5 °NM na čajkovskom hone Močiarno už 10. septembra 2019. Išlo o mladú výsadbu, ktorá sa nám ukazuje ako veľmi perspektívna práve na výrobu sektov. Pesecké leánky z tejto lokality majú krásnu odrodovú aromatiku a pre sekty tak potrebné vyššie kyselinky.
Hrozno na výrobu základného vína sme spracovali čo najšetrnejšie. Po odkalení nasledovala riadená fermentácia až do sucha. V novembri 2019 sme do základného vína pridali tirážny likér, následne víno fermentovalo vo fľašiach po dobu 3 týždňov a teplote 21°C. Pre druhotnú fermentáciu základného vína sme použili rovnaké kvasinky ako pri prvej fermentácií. Po druhotnom kvasení vyzrieval mladý sekt v pivniciach nášho vinárstva po dobu 9 mesiacov. Po uplinutí tejto doby sme ho odstrelili a doplnili expedičným likérom.
Tieto bublinky sa vyznačujú iskrivou zelenkavou farbou a sviežou intenzívnou vôňou citrusového ovocia a vinohradníckej broskyne. Chuť kopíruje aromatický profil vína. Do popredia sa dostávajú grepové tóny a výrazná, pre Peseckú leánku typická, kyselinka. V závere sa objavuje jemný biskvitový tón.
Našu Peseckú leánku si môžete zakúpiť v našej vinotéke v Čajkove, prípadne objednať prostredníctvom nášho e-shopu.
Po krátkej odmlke vám opäť prinášame obľúbený pestovateľský sekt z našej jedinečnej Peseckej leánky.
Hrozno na výrobu sektu bolo zbierané pri cukornatosti 19,5 °NM na čajkovskom hone Močiarno už 10. septembra 2019. Išlo o mladú výsadbu, ktorá sa nám ukazuje ako veľmi perspektívna práve na výrobu sektov. Pesecké leánky z tejto lokality majú krásnu odrodovú aromatiku a pre sekty tak potrebné vyššie kyselinky.
Hrozno na výrobu základného vína sme spracovali čo najšetrnejšie. Po odkalení nasledovala riadená fermentácia až do sucha. V novembri 2019 sme do základného vína pridali tirážny likér, následne víno fermentovalo vo fľašiach po dobu 3 týždňov a teplote 21°C. Pre druhotnú fermentáciu základného vína sme použili rovnaké kvasinky ako pri prvej fermentácií. Po druhotnom kvasení vyzrieval mladý sekt v pivniciach nášho vinárstva po dobu 9 mesiacov. Po uplinutí tejto doby sme ho odstrelili a doplnili expedičným likérom.
Tieto bublinky sa vyznačujú iskrivou zelenkavou farbou a sviežou intenzívnou vôňou citrusového ovocia a vinohradníckej broskyne. Chuť kopíruje aromatický profil vína. Do popredia sa dostávajú grepové tóny a výrazná, pre Peseckú leánku typická, kyselinka. V závere sa objavuje jemný biskvitový tón.
Našu Peseckú leánku si môžete zakúpiť v našej vinotéke v Čajkove, prípadne objednať prostredníctvom nášho e-shopu.
Naše vinárstvo bude od 23.12.2024 do 6.1.2025 zatvorené. E-shopové objednávky bude možné vytvárať najskôr v utorok 7.1.2025.
Krásne Vianoce Vám praje Vinárstvo Nichta!
This will close in 20 seconds