Klasifikácia
Víno s chráneným označením pôvodu, akostné víno, červené, suché
Servis vína
Pri teplote 16 – 18 °C v kalichoch na červené vína typu „bordeaux“ s objemom 500 – 650 ml. Pre komplexné otvorenie vône a chuti odporúčame dekantáciu do karafy
Fľašová zrelosť
4-15 rokov
Vinohradnícka oblasť
Nitrianska vinohradnícka oblasť
Vinohradnícka obec
Čajkov a Drženice
Hon
Kruhy a Baričky
Rok výsadby vinohradu
Pôda
ťažká, ílovitohlinitá, vysoký obsah tufu
Dátum zberu hrozna
26. septembra 2018
Cukornatosť pri zbere
28,0 °NM
Alkohol
14,0 % obj.
Obsah zvyškového cukru
4,80 g.l-1
Obsah kyselín
5,43 g.l-1
Odporúčanie k jedlu
Dusené hovädzie líčka na víne s koreňovou zeleninou a šípkovou omáčkou
Objem fľaše
0,75 l