Klasifikácia

Víno s chráneným označením pôvodu, akostné víno, červené, suché

Chuťové a senzorické vlastnosti

Iskrivá rubínovo červená farba. Intenzívna a vyzretá vôňa šípkovej marmelády a čerešňovej zaváraniny. Vo väčšom kalichu aj nádych bieleho korenia a marcipánu. Zamatová chuť s integrovanými trieslovinami. Bylinkovo mandľový záver.

Servis vína

Pri teplote 16-18 °C v kalichoch na červené vína tvaru „burgunder“ s objemom 500 – 650 ml.

Fľašová zrelosť

3-10 rokov

Vinohradnícka oblasť

Nitrianska vinohradnícka oblasť

Vinohradnícka obec

Drženice

Hon

Baričky

Rok výsadby vinohradu

2003

Pôda

ťažká, ílovitá pôda

Dátum zberu hrozna

23. októbra 2018

Cukornatosť pri zbere

26,0  °NM

Alkohol

14,5  % obj.

Obsah zvyškového cukru

3,60  g.l-1

Obsah kyselín

5,61  g.l-1

Odporúčanie k jedlu

Divinový guláš s domácim zemiakovým chlebom

Objem fľaše

0,75 l

Denník vinára

Frankovka modrá vyzrievala viac ako 18 mesiacov v drevených sudoch.