Klasifikácia
Víno s chráneným označením pôvodu, akostné víno, červené, suché
Chuťové a senzorické vlastnosti
Sýta purpurovo-fialová farba. Vo vôni dominujú tóny divej višne a mletých kakaových bôbov. Zamatová, dobre štrukturovaná chuť s jemným čokoládovo-višňovým nádychom.
Servis vína
Pri teplote 16 – 18 °C v kalichoch na červené vína typu „bordeaux“ s objemom 500 – 650 ml
Fľašová zrelosť
2-5 rokov
Vinohradnícka oblasť
Nitrianska vinohradnícka oblasť
Vinohradnícka obec
Čajkov
Hon
Kruhy
Rok výsadby vinohradu
Pôda
ťažká, ílovitohlinitá, vysoký obsah tufu
Dátum zberu hrozna
13. septembra 2019
Cukornatosť pri zbere
24,5 °NM
Alkohol
13,5 % obj.
Obsah zvyškového cukru
5,40 g.l-1
Obsah kyselín
5,24 g.l-1
Odporúčanie k jedlu
Srnčí chrbát s demi glace omáčkou
Objem fľaše
0,75 l