Klasifikácia
Víno s chráneným označením pôvodu, akostné víno, červené, suché
Chuťové a senzorické vlastnosti
Vo vôni dominuje kôstkové ovocie, čučoriedky s tónmi višní v čokoláde. Bohatá chuť postavená na ovocí s tónmi sladkého drievka, vanilky a škorice. Mäkké taníny a sladší, termický záver.
Servis vína
Pri teplote 16 – 18 °C v kalichoch na červené vína typu „bordeaux“ s objemom 500 – 650 ml. Pre komplexné otvorenie vône a chuti odporúčame dekantáciu do karafy
Fľašová zrelosť
3-7 rokov
Vinohradnícka oblasť
Nitrianska vinohradnícka oblasť
Vinohradnícka obec
Čajkov
Hon
Kruhy
Rok výsadby vinohradu
Pôda
ťažká, ílovitohlinitá, vysoký obsah tufu
Dátum zberu hrozna
6. októbra 2015
Cukornatosť pri zbere
24,5 °NM
Alkohol
13,0 % obj.
Obsah zvyškového cukru
2,50 g.l-1
Obsah kyselín
5,64 g.l-1
Odporúčanie k jedlu
Dusené hovädzie líčka na víne s koreňovou zeleninou a šípkovou omáčkou
Objem fľaše
0,75 l
Denník vinára
Zrelo 40 mesiacov v dubových sudoch