Klasifikácia
Víno s chráneným označením pôvodu, akostné víno, červené, suché
Chuťové a senzorické vlastnosti
Rubínovo červený vzhľad s vysokým leskom. Korenistá vôňa podfarbená tónmi čiernej ríbezle a čučoriedok. Šťavnatá a transparentná chuť s typickou sviežosťou pre región. Harmonické taníny a tabuľka horkej čokolády v dochuti.
Servis vína
Pri teplote 16 – 18 °C v kalichoch na červené vína typu „bordeaux“ s objemom 500 – 650 ml
Fľašová zrelosť
1-5 rokov
Vinohradnícka oblasť
Nitrianska vinohradnícka oblasť
Vinohradnícka obec
Čajkov
Hon
Kruhy
Rok výsadby vinohradu
Pôda
ťažká, ílovitohlinitá, vysoký obsah tufu
Dátum zberu hrozna
10. októbra 2019
Cukornatosť pri zbere
23,0 °NM
Alkohol
13,0 % obj.
Obsah zvyškového cukru
5,30 g.l-1
Obsah kyselín
6,25 g.l-1
Odporúčanie k jedlu
Hovädzia roštenka s karamelizovanou šalotkou
Objem fľaše
0,75 l