Klasifikácia
Víno s chráneným označením pôvodu, akostné víno, červené, suché
Chuťové a senzorické vlastnosti
Hlboká tmavočervená farba s fialovými odleskami. Intenzívna vôňa čiernych ríbezlí, čučoriedok, mletej papriky a orientálneho korenia. Chuť korešponduje s vôňou. Je plná, korenistá, so zdravými a sladšie pôsobiacimi tanínmi. Dlhý a hrejivý záver.
Servis vína
Pri teplote 16 – 18 °C v kalichoch na červené vína typu „bordeaux“ s objemom 500 – 650 ml. Pre komplexné otvorenie vône a chuti odporúčame dekantáciu do karafy
Fľašová zrelosť
2-5 rokov
Vinohradnícka oblasť
Nitrianska vinohradnícka oblasť
Vinohradnícka obec
Čajkov
Hon
Kruhy
Rok výsadby vinohradu
Pôda
ťažká, ílovitohlinitá, vysoký obsah tufu
Dátum zberu hrozna
20. októbra 2020
Cukornatosť pri zbere
23,0 °NM
Alkohol
13,0 % obj.
Obsah zvyškového cukru
4,60 g.l-1
Obsah kyselín
5,34 g.l-1
Odporúčanie k jedlu
Hovädzí steak s omáčkou zo zeleného korenia
Objem fľaše
0,75 l