Classification
Víno s chráneným označením pôvodu, akostné víno, biele, suché
Taste and sensory attributes
Vážny suchý vlašák s vôňou rozkvitnutej lúky, zrelých jabĺčok a limetky. Plné telo vyzdvihnuté harmóniou zvyškového cukru a sviežej kyselinky. Elegantné pitie, ktoré poteší aj o pár rokov.
Wine serving
Pri teplote 9-11 °C v kalichoch na biele vína s objemom 300 – 370 ml
Bottle maturation
1-5 rokov
Wine growing region
Nitrianska vinohradnícka oblasť
Winemaking village
Čajkov
Vineyard
Kruhy
Year of planting
Soil
ťažká, ílovitohlinitá, vysoký obsah tufu
Date of harvest
5. October 2023
Sugar content at harvest
21,5 °NM
Alcohol
12,0 % obj.
Residual sugar
2,10 g.l-1
Acid content
6,57 g.l-1
Meal suggestion
Pečený pstruh s krustou z vlašských orechov
Objem fľaše
0,75 l