Classification

Víno s chráneným označením pôvodu, akostné víno, biele, suché

Taste and sensory attributes

Klasický suchý vlašák. Nenápadný vo vôni, jabĺčkovo – orieškový v chuti. Ľahké telo s harmonickou kyselinkou a sviežim grepovo horkastým záverom.

Wine serving

Pri teplote 8-10 °C v kalichoch na biele vína s objemom 300 – 370 ml

Bottle maturation

1-2 roky

Wine growing region

Nitrianska vinohradnícka oblasť

Winemaking village

Čajkov

Vineyard

Kruhy

Year of planting

2008

Soil

ťažká, ílovitohlinitá, vysoký obsah tufu

Date of harvest

24. September 2020

Sugar content at harvest

21,0  °NM

Alcohol

11,0  % obj.

Residual sugar

3,60  g.l-1

Acid content

6,36  g.l-1

Meal suggestion

Cibuľovo – slaninový koláč

Objem fľaše

0,75 l