Classification

Víno s chráneným označením pôvodu, akostné víno, biele, suché

Taste and sensory attributes

Intenzívna vôňa tropického ovocia, sušených marhúľ a tónov vanilkového struku. Chuť kopírujúca aromatický profil s pevnou minerálnou kyselinkou.

Wine serving

Pri teplote 9-11 °C v kalichoch na biele vína s objemom 300 – 370 ml

Bottle maturation

1-7 rokov

Wine growing region

Nitrianska vinohradnícka oblasť

Winemaking village

Čajkov

Vineyard

Kruhy

Year of planting

2008

Soil

ťažká, ílovitohlinitá, vysoký obsah tufu

Date of harvest

5. October 2022

Sugar content at harvest

22,0  °NM

Alcohol

12,0  % obj.

Residual sugar

1,60  g.l-1

Acid content

6,49  g.l-1

Meal suggestion

Pstruh lososovitý na bylinkách

Objem fľaše

0,75 l