Classification
Víno s chráneným označením pôvodu, akostné víno, biele, suché
Taste and sensory attributes
Slamovo žltá farba. Jemná, citrusovo ovocná vôňa. Chuť je citrusovo svieža, odrodovo charakteristická s výborným balansom medzi jemným zvyškovým cukrom a pikantnou kyselinkou.
Wine serving
Pri teplote 8-10 °C v kalichoch na biele vína s objemom 450 – 500 ml
Bottle maturation
1-4 roky
Wine growing region
Nitrianska vinohradnícka oblasť
Winemaking village
Čajkov
Vineyard
Kruhy
Year of planting
Soil
ťažká, ílovitohlinitá, vysoký obsah tufu
Date of harvest
3. October 2022
Sugar content at harvest
21,0 °NM
Alcohol
11,0 % obj.
Residual sugar
7,10 g.l-1
Acid content
6,98 g.l-1
Meal suggestion
Vyprážaný kapor so slovenským zemiakovým šalátom
Objem fľaše
0,75 l