Classification

Víno s chráneným označením pôvodu, akostné víno, biele, suché

Taste and sensory attributes

Slamovo žltá farba. Jemná, ovocno herbálna vôňa. Chuť je citrusovo svieža, odrodovo charakteristická s pikantnou kyselinkou v dochuti.

Wine serving

Pri teplote 8-10 °C v kalichoch na biele vína s objemom 450 – 500 ml

Bottle maturation

1-4 roky

Wine growing region

Nitrianska vinohradnícka oblasť

Winemaking village

Čajkov

Vineyard

Kruhy

Year of planting

2008

Soil

ťažká, ílovitohlinitá, vysoký obsah tufu

Date of harvest

29. September 2020

Sugar content at harvest

21,5  °NM

Alcohol

11,5  % obj.

Residual sugar

7,60  g.l-1

Acid content

6,86  g.l-1

Meal suggestion

Vyprážaný kapor so slovenským zemiakovým šalátom

Objem fľaše

0,75 l