Classification

Víno s chráneným označením pôvodu, akostné víno, červené, suché

Taste and sensory attributes

Svetločervená farba s rubínovým odleskom. Svieža ovocná vôňa plná malín a černíc. V chuti dominujú primárne tóny kôstkového ovocia s jemnou aciditou a hladkými tanínmi.

Wine serving

Pri teplote 16 – 18 °C v kalichoch na červené vína typu „bordeaux“ s objemom 500 – 650 ml

Bottle maturation

2-4 rokov

Wine growing region

Nitrianska vinohradnícka oblasť

Winemaking village

Čajkov

Vineyard

Kruhy

Year of planting

2008

Soil

ťažká, ílovitohlinitá, vysoký obsah tufu

Date of harvest

2. October 2017

Sugar content at harvest

24,5  °NM

Alcohol

13,5  % obj.

Residual sugar

4,30  g.l-1

Acid content

5,17  g.l-1

Meal suggestion

Kačacie prsia na mede s glazírovanou mrkvou

Objem fľaše

0,75 l