Classification

Víno s chráneným označením pôvodu, akostné víno, červené, suché

Taste and sensory attributes

Tmavšia červená farba. Zamatová vôňa plná lesného ovocia, hlavne maliny a ostružiny doplnená jemným čokoládovým tónom. Chuť je komplexná, ovocno-minerálna s jemnými trieslovinami a barikovou dochuťou.

Wine serving

Pri teplote 15-17 °C v kalichoch na červené vína tvaru „burgunder“ s objemom 500 – 650 ml. Pre komplexné otvorenie vône a chuti odporúčame dekantáciu do karafy

Bottle maturation

3-9 rokov

Wine growing region

Nitrianska vinohradnícka oblasť

Winemaking village

Čajkov

Vineyard

Kruhy

Year of planting

2008

Soil

ťažká, ílovitohlinitá, vysoký obsah tufu

Date of harvest

5. October 2015

Sugar content at harvest

24,5  °NM

Alcohol

13,5  % obj.

Residual sugar

2,40  g.l-1

Acid content

5,48  g.l-1

Meal suggestion

Pečený bažant plenený s foie gras

Objem fľaše

0,75 l

Denník vinára

Zrelo 35 mesiacov v dubových sudoch