Classification

Víno s chráneným označením pôvodu, akostné víno, červené, suché

Taste and sensory attributes

Tmavo rubínová farba s odleskom pomarančovej kôry. Bohatá a intenzívna vôňa čerešní, sliviek, čiernych ríbezlí a kakaa. V chuti dominujú primárne tóny kôstkového ovocia s jemnou aciditou a integrovanými tanínmi. Hladký a svieži záver vína, ktoré je pripravené na pitie.

Wine serving

Pri teplote 15-17 °C v kalichoch na červené vína tvaru „burgunder“ s objemom 500 – 650 ml

Bottle maturation

5-9 rokov

Wine growing region

Nitrianska vinohradnícka oblasť

Winemaking village

Čajkov

Vineyard

Kruhy

Year of planting

2008

Soil

ťažká, ílovitohlinitá, vysoký obsah tufu

Date of harvest

2. October 2015

Sugar content at harvest

24,5  °NM

Alcohol

13,0  % obj.

Residual sugar

2,40  g.l-1

Acid content

5,10  g.l-1

Meal suggestion

Divinový tatarák s hriankami

Objem fľaše

0,75 l