Classification

Víno s chráneným označením pôvodu, akostné víno, červené, suché

Taste and sensory attributes

Výrazná, korenistá vôňa s nádychom čiernych ríbezlí a čučoriedok. Pikantná chuť so sladšími tanínmi a jemnou perličkou.

Wine serving

Pri teplote 16-18 °C v kalichoch na červené vína tvaru s objemom 500 – 650 ml

Bottle maturation

1-4 roky

Wine growing region

Nitrianska vinohradnícka oblasť

Winemaking village

Drženice

Vineyard

Baričky

Year of planting

2003

Soil

ťažká, ílovitá pôda

Date of harvest

11. October 2019

Sugar content at harvest

22,0  °NM

Alcohol

13,5  % obj.

Residual sugar

3,80  g.l-1

Acid content

5,31  g.l-1

Meal suggestion

Pečená domáca hydina s červenou kapustou

Objem fľaše

0,75 l