Classification

Víno s chráneným označením pôvodu, akostné víno, červené, suché

Taste and sensory attributes

Iskrivá rubínovo červená farba. Intenzívna a vyzretá vôňa šípkovej marmelády a čerešňovej zaváraniny. Vo väčšom kalichu aj nádych bieleho korenia a marcipánu. Zamatová chuť s integrovanými trieslovinami. Bylinkovo mandľový záver.

Wine serving

Pri teplote 16-18 °C v kalichoch na červené vína tvaru „burgunder“ s objemom 500 – 650 ml.

Bottle maturation

3-10 rokov

Wine growing region

Nitrianska vinohradnícka oblasť

Winemaking village

Drženice

Vineyard

Baričky

Year of planting

2003

Soil

ťažká, ílovitá pôda

Date of harvest

23. October 2018

Sugar content at harvest

26,0  °NM

Alcohol

14,5  % obj.

Residual sugar

3,60  g.l-1

Acid content

5,61  g.l-1

Meal suggestion

Divinový guláš s domácim zemiakovým chlebom

Objem fľaše

0,75 l

Denník vinára

Frankovka modrá vyzrievala viac ako 18 mesiacov v drevených sudoch.