Classification

Víno s chráneným označením pôvodu, akostné víno, červené, suché

Taste and sensory attributes

Vo vôni dominuje kôstkové ovocie, čučoriedky s tónmi višní v čokoláde. Bohatá chuť postavená na ovocí s tónmi sladkého drievka, vanilky a škorice. Mäkké taníny a sladší, termický záver.

Wine serving

Pri teplote 16 – 18 °C v kalichoch na červené vína typu „bordeaux“ s objemom 500 – 650 ml. Pre komplexné otvorenie vône a chuti odporúčame dekantáciu do karafy

Bottle maturation

3-7 rokov

Wine growing region

Nitrianska vinohradnícka oblasť

Winemaking village

Čajkov

Vineyard

Kruhy

Year of planting

2008

Soil

ťažká, ílovitohlinitá, vysoký obsah tufu

Date of harvest

6. October 2015

Sugar content at harvest

24,5  °NM

Alcohol

13,0  % obj.

Residual sugar

2,50  g.l-1

Acid content

5,64  g.l-1

Meal suggestion

Dusené hovädzie líčka na víne s koreňovou zeleninou a šípkovou omáčkou

Objem fľaše

0,75 l

Denník vinára

Zrelo 40 mesiacov v dubových sudoch