Classification

Víno s chráneným označením pôvodu, akostné víno, ružové, polosuché

Taste and sensory attributes

Číry vzhľad s marhuľovo ružovým odtieňom. Intenzívne vo vôni. Čierne ríbezle, kôstkové ovocie s plamienkom škorice. Hroznová chuť so šťavnatou kyselinkou a grepovým záverom.

Wine serving

Pri teplote 7 – 9 °C v kalichoch na ružové vína s objemom 400 – 450 ml

Bottle maturation

1-2 roky

Wine growing region

Nitrianska vinohradnícka oblasť

Winemaking village

Čajkov

Vineyard

Kruhy

Year of planting

2008

Soil

ťažká, ílovitohlinitá, vysoký obsah tufu

Date of harvest

29. September 2023

Sugar content at harvest

21,0  °NM

Alcohol

10,5  % obj.

Residual sugar

12,60  g.l-1

Acid content

6,85  g.l-1

Meal suggestion

Smotanová torta s jahodami

Objem fľaše

0,75 l