Classification
Víno s chráneným označením pôvodu, akostné víno, ružové, polosuché
Taste and sensory attributes
Číry vzhľad s marhuľovo ružovým odtieňom. Intenzívne vo vôni. Čierne ríbezle, kôstkové ovocie s plamienkom škorice. Hroznová chuť so šťavnatou kyselinkou a grepovým záverom.
Wine serving
Pri teplote 7 – 9 °C v kalichoch na ružové vína s objemom 400 – 450 ml
Bottle maturation
1-2 roky
Wine growing region
Nitrianska vinohradnícka oblasť
Winemaking village
Čajkov
Vineyard
Kruhy
Year of planting
Soil
ťažká, ílovitohlinitá, vysoký obsah tufu
Date of harvest
29. September 2023
Sugar content at harvest
21,0 °NM
Alcohol
10,5 % obj.
Residual sugar
12,60 g.l-1
Acid content
6,85 g.l-1
Meal suggestion
Smotanová torta s jahodami
Objem fľaše
0,75 l