Classification

Víno s chráneným označením pôvodu, akostné víno, červené, suché

Taste and sensory attributes

Rubínovo červený vzhľad s vysokým leskom. Korenistá vôňa podfarbená tónmi čiernej ríbezle a čučoriedok. Šťavnatá a transparentná chuť s typickou sviežosťou pre región. Harmonické taníny a tabuľka horkej čokolády v dochuti.

Wine serving

Pri teplote 16 – 18 °C v kalichoch na červené vína typu „bordeaux“ s objemom 500 – 650 ml

Bottle maturation

1-5 rokov

Wine growing region

Nitrianska vinohradnícka oblasť

Winemaking village

Čajkov

Vineyard

Kruhy

Year of planting

2008

Soil

ťažká, ílovitohlinitá, vysoký obsah tufu

Date of harvest

10. October 2019

Sugar content at harvest

23,0  °NM

Alcohol

13,0  % obj.

Residual sugar

5,30  g.l-1

Acid content

6,25  g.l-1

Meal suggestion

Hovädzia roštenka s karamelizovanou šalotkou

Objem fľaše

0,75 l