Classification

Víno s chráneným označením pôvodu, akostné víno, červené, suché

Taste and sensory attributes

Fialovo červená farba. Charakteristická vôňa s tónmi bobuľového ovocia, kvetín a byliniek. Svieža chuť so živou trieslovinou a stredne plným telom. V korenistom závere stopa jadrovín a makového koláča.

Wine serving

Pri teplote 16-18°C v kalichoch na červené vína s objemom 500-650 m

Bottle maturation

2-4 roky

Wine growing region

Nitrianska vinohradnícka oblasť

Winemaking village

Čajkov

Vineyard

Kruhy

Year of planting

2008

Soil

ťažká, ílovitohlinitá, vysoký obsah tufu

Date of harvest

19. October 2021

Sugar content at harvest

20,0  °NM

Alcohol

11,0  % obj.

Residual sugar

5,40  g.l-1

Acid content

5,56  g.l-1

Meal suggestion

Domáce barbecue

Objem fľaše

0,75 l