Classification

Víno s chráneným označením pôvodu, akostné víno, červené, suché

Taste and sensory attributes

Hlboká tmavočervená farba s fialovými odleskami. Intenzívna vôňa čiernych ríbezlí, čučoriedok, mletej papriky a orientálneho korenia. Chuť korešponduje s vôňou. Je plná, korenistá, so zdravými a sladšie pôsobiacimi tanínmi. Dlhý a hrejivý záver.

Wine serving

Pri teplote 16 – 18 °C v kalichoch na červené vína typu „bordeaux“ s objemom 500 – 650 ml. Pre komplexné otvorenie vône a chuti odporúčame dekantáciu do karafy

Bottle maturation

3-5 rokov

Wine growing region

Nitrianska vinohradnícka oblasť

Winemaking village

Čajkov

Vineyard

Kruhy

Year of planting

2008

Soil

ťažká, ílovitohlinitá, vysoký obsah tufu

Date of harvest

4. October 2017

Sugar content at harvest

23,0  °NM

Alcohol

12,5  % obj.

Residual sugar

2,60  g.l-1

Acid content

5,23  g.l-1

Meal suggestion

Hovädzí steak s omáčkou zo zeleného korenia

Objem fľaše

0,75 l