Classification
Víno s chráneným označením pôvodu, akostné víno, červené, suché
Taste and sensory attributes
Hlboká tmavočervená farba s fialovými odleskami. Intenzívna vôňa čiernych ríbezlí, čučoriedok, mletej papriky a orientálneho korenia. Chuť korešponduje s vôňou. Je plná, korenistá, so zdravými a sladšie pôsobiacimi tanínmi. Dlhý a hrejivý záver.
Wine serving
Pri teplote 16 – 18 °C v kalichoch na červené vína typu „bordeaux“ s objemom 500 – 650 ml. Pre komplexné otvorenie vône a chuti odporúčame dekantáciu do karafy
Bottle maturation
3-5 rokov
Wine growing region
Nitrianska vinohradnícka oblasť
Winemaking village
Čajkov
Vineyard
Kruhy
Year of planting
Soil
ťažká, ílovitohlinitá, vysoký obsah tufu
Date of harvest
4. October 2017
Sugar content at harvest
23,0 °NM
Alcohol
12,5 % obj.
Residual sugar
2,60 g.l-1
Acid content
5,23 g.l-1
Meal suggestion
Hovädzí steak s omáčkou zo zeleného korenia
Objem fľaše
0,75 l